Web Analytics Made Easy - Statcounter

قدس انلاین : شهردار مشهد مقدس گفت: در یک ماه گذشته بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار متر مربع پروانه ساختمانی در مشهد صادر شده است.

 نشست مشترک شهردار، معاون شهرسازی و معماری و شهرداران مناطق مشهد با رئیس و اعضای هیئت مدیره و بازرسان سازمان نظام مهندسی ساختمان خراسان رضوی ‌به منظور تبادل نظر در ارتباط با اجرای شیوه نامه تبصره 2 ماده 24 آیین نامه اجرایی ماده 33 قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

‌مهندس حسین کامران رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان خراسان رضوی در این نشست چگونگی اهداف این شیوه‌نامه را تشریح کرد و افزود: این شیوه‌نامه براساس بازنگری و اصلاح شیوه نامه ابلاغی سال 83 توسط وزارت راه و شهرسازی ابلاغ و دستور اجرای آن به ‌شهرداری‌ها و سایر مراجع صدور پروانه و کنترل ساختمان ابلاغ شد.

وی اظهار داشت: در شیوه‌نامه جدید مهندس ناظر حقیقی یا حقوقی دارای پروانه اشتغال به کار دارای ظرفیت و منتخب مالک و صلاحیت نظارت بر عملیات ساختمانی را بر عهده دارد.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان خراسان رضوی با اشاره به اهداف قانونی نظام مهندسی گفت: بخشی از وظایف سازمان ارتقای دانش فنی و مهندسی و تنسیق امور مربوط به مشاغل و حرفه های فنی مهندسی در بخش های ساختمان و شهرسازی و فراهم کردن زمینه همکاری کامل میان وزارت راه و شهرسازی، شهرداری ها و تشکل‌های مهندسی و حرفه ای و صنوف ساختمانی می باشد که باید بیش از پیش مد نظر قرار گیرد.

به گفته ‌کامران بر اساس شیوه نامه جدید نظام مهندسی ساختمان، مسئولیت کنترل ساختمان به ویژه بازرسی به حاکمیت سپرده شده زیرا که سازمان‌های نظام‌مهندسی ابزاری در برخورد با تخلفات ساختمانی را ندارند و این امر می بایست از طریق شهرداری ها صورت می پذیرفت.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان خراسان رضوی یکی از هماهنگی‌های به عمل آمده این سازمان با شهرداری را دو مرحله‌ای شدن صدور پروانه ساختمان عنوان کرد و افزود: با هماهنگی و همکاری شهرداری مشهد، از این پس پروانه ساختمان دو مرحله ای در مشهد انجام می‌شود، که باعث تسهیل و کوتاه شدن زمان اخذ مجوز و کاهش هزینه‌ها و بهنگام شدن خدمات مهندسی می‌شود.

وی تصریح کرد: در فرایند دو مرحله صدور پروانه ساختمان، در مرحله اول پروانه طرح (مجوز اولیه) و در مرحله دوم پروانه اجرا (پروانه نهائی) صادر می شود و در مرحله دوم طراحی فاز 2 نقشه ها، انتخاب ناظر و پیمانکار اجرا صورت می پذیرد، که این امر خود موجب حذف دو نقشه ای و نقشه واحد نهائی جهت اجرا را بنبال خواهد داشت.

‌قاسم تقی‌زاده خامسی شهردار مشهد نیز گفت: به حمدا... همکاری بسیار خوب و مشترکی را شهرداری با سازمان نظام مهندسی ساختمان دارد و با حذف ارجاع کار به مهندسین تحولی بزرگ در عرصه ساخت و ساز به وجود آمده‌ به گونه‌ای که طی یک ماه گذشته بیش از یک میلیون و 300 هزار متر مربع پروانه ساختمانی در مشهد صادر شده است.

وی تصریح کرد: اهداف مشترک شهرداری و نظام مهندسی رونق بازار کار و سرمایه در بخش ساختمان و ایجاد اشتغال در صنعت ساختمان است.

محمدرضا حسین نژاد معاون شهرسازی و معماری شهرداری مشهد نیز اظهار داشت: تفکیک بازرسی ساختمان از نظارت، در شیوه نامه جدید تبصره 2 ماده 24 به سازمان‌های نظام مهندسی ساختمان ابلاغ شده است.

وی افزود: همچنین مسئولیت کنترل و بازرسی از سوی استانداران به شهرداران استان ابلاغ شده و در شهر مشهد نیز از این پس کنترل و بازرسی ساختمان را شهرداریهای مناطق انجام می‌دهند، به گونه‌ای که انتخاب بازرس توسط شهرداری و انتخاب ناظر توسط مالک از طریق سازمان نظام مهندسی انجام خواهد ‌شد.

در این جلسه مهندس نوروزی معاون اداره کل راه و شهرسازی و مهندس احسان فرشته نماینده این اداره کل در هیئت مدیره سازمان، تحول در آموزش مهندسی با تدوین شیوه نامه آموزشی جدید و شیوه نامه ابلاغی وزیر محترم راه و شهرسازی در راستای حمایت از مهندسین را تشریح کردند.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: پروانه ساختمانی پروانه های ساختمانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۱۴۱۳۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرده‌های حفاظت خورشیدی؛ راهکار پایداری ساختمان‌ها

پرده‌های حفاظت خورشیدی، عنصر کلیدی در صدور گواهی‌نامه ساختمان‌های پایدار به‌شمار می‌رود که چارچوبی برای اندازه‌گیری و ارزیابی مصرف منابع فراهم می‌آورند و به‌دست آوردن آن‌ها برای بناهای امروزی بسیار مهم است.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، وقتی والاس اس. بروکر برای اولین بار مفهوم گرمایش جهانی را در دهه ۱۹۷۰ معرفی کرد، جامعه پیامدهای این پدیده را پیش‌بینی نکرده بود. امروزه با گذشت بیش از ۵۰ سال، جهان از پیش‌بینی سناریوهای نامطلوب اقلیمی دست برداشته و به‌طور مستقیم شاهد آن است. زمین به‌دنبال نابرابری در واکنش جهانی به این موضوع و کاهش تدریجی انتشار کربن، سال به سال رکوردهای دمایی را می‌شکند.

کاهش انتشار کربن در معماری

کاهش انتشار کربن‌دی‌اکسید در معماری مستلزم اجرای استراتژی‌های مؤثری است که به ساخت مواد و چرخه عمر ساختمان‌ها، همچنین مصرف انرژی در طول استفاده می‌پردازد. در کشورهایی مانند ایالات متحده، تقریباً ۴۵ درصد از مصرف انرژی در بخش مسکونی به فضاهای گرمایشی و سرمایشی اختصاص پیدا می‌کند که توجه به طراحی کارآمد ساختمان به‌ویژه نما را ضروری می‌سازد. برای دستیابی به این هدف، سیاست‌هایی در حال اجرا هستند که بهره‌گیری از مدل‌های پایدارتر را ترویج می‌کنند. در یکی از این مدل‌های جدید، گواهی‌های پایداری برای ساختمان‌ها چارچوبی برای اندازه‌گیری و ارزیابی مصرف منابع فراهم می‌آورد.

گزارش ارائه شده توسط متخصصان طراحی و ساخت سیستم‌های حفاظت خورشیدی در زمینه پایداری در ساختمان‌ها و گواهی‌نامه‌های آن‌ها، ارتباط استفاده از پرده‌ها را در این راستا و نقش اساسی آن‌ها در ساختمان و طراحی پایدار را با توجه به این امر برجسته می‌کند که می‌توانند بر جنبه‌های مختلف ارزیابی‌شده توسط سیستم‌های گواهی مانند LEED، BREEAM و غیره تأثیر مثبت بگذارند.

تأثیر پرده‌های حفاظت خورشیدی بر پایداری ساختمان‌ها

پرده‌ای که به‌خوبی طراحی شده باشد نه تنها با عایق‌کاری باعث بهبود بهره‌وری انرژی ساختمان می‌شود، بلکه با تنظیم دما و تابش نور طبیعی، بخش‌های حرارتی و نوری فضاهای داخلی را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد و بعضی از معیارهای گواهی‌نامه‌های مربوط به رفاه سرنشینان، مانند WELL و HQE را برآورده می‌کند. علاوه بر این، بسته به مواد به‌کاررفته در ساخت آن‌ها، پرده‌ها می‌توانند با استفاده از مواد زیست‌محیطی به پایداری کمک کنند که این امر بر ارزیابی جنبه‌هایی مانند ردپای کربن و اثرات زیست‌محیطی تولید آن‌ها تأثیر می‌گذارد.

فراتر از جنبه‌های تولیدی، گنجاندن ویژگی‌های نوآورانه‌ای مانند سیستم‌های خودکاری که به شرایط محیطی پاسخ می‌دهند و در طرح‌ها ادغام شده‌اند، نوآوری در طراحی پایدار را برجسته می‌کند. این ویژگی‌ها پرده‌ها را به عناصر ضروری برای جلوگیری از گرمای بیش از حد در محیط‌های داخلی و کاهش تابش خورشید تبدیل می‌کند و در نتیجه مصرف انرژی مورد نیاز برای خنک‌سازی را کاهش می‌دهد. با سیستم‌های غلتکی و پلیسه‌دار، پرده‌ها راه‌حلی چند سطحی هستند که تأثیر مثبتی بر ساختمان‌ها می‌گذارند.

پرده‌ها و سهم آن‌ها در اخذ گواهی‌نامه‌های پایداری

امروزه چندین کشور حداقل یک برنامه صدور گواهی‌نامه در سطح ملی دارند. این گسترش، منعکس‌کننده یک رویکرد جامع برای ساخت سازه‌هایی است که تأثیر آن‌ها را به حداقل می‌رساند و شیوه‌های پایدار را در طول چرخه زندگی آن‌ها ترویج می‌کند.

ادغام استراتژیک پرده‌ها در ساختمان‌ها نه‌تنها جنبه‌های زیبایی‌شناسی و عملکرد را موردتوجه قرار می‌دهد، بلکه می‌تواند نقش اساسی در برآوردن الزامات رایج برای دریافت گواهی‌نامه‌های پایداری داشته باشد. به این ترتیب از آسایش حرارتی گرفته تا صرفه‌جویی در انرژی، بهبود کیفیت هوا و مدیریت زباله، جنبه‌های مختلفی را شامل می‌شود.

آسایش حرارتی با بهره‌گیری از پرده‌ها در معماری

پرده‌های خورشیدی برای رسیدن به دمای مطلوب برای زندگی و کار، همچنین دستیابی به آسایش حرارتی مورد نظر در بناها ضروری هستند. بعضی شرکت‌ها برای مدیریت صحیح ورود نور خورشید به ساختمان، از پارچه‌های فنی تیره یا مرواریدی استفاده می‌کنند که از بنا محافظت، نور را فیلتر و حرارت را تنظیم می‌کند.

رنگ‌ها نیز نقشی اساسی در حفاظت حرارتی دارند. رنگ‌های تیره گرما را جذب و رنگ‌های روشن آن را منعکس می‌کنند.

نور و آسایش بصری با بهره‌گیری از پرده‌ها در معماری

پرده‌های خورشیدی با ارائه نور با کیفیت، بهره‌وری و رفاه ساکنین را ارتقا می‌دهند. نور طبیعی ارتباط افراد را با فضاهای بیرون از طریق پنجره‌ها فراهم می‌کند و استفاده هوشمندانه از پرده‌ها، از طریق انتخاب صحیح پارچه با خاصیت بازتابی و درجه باز شدن کافی، امکان مدیریت صحیح نور طبیعی، حفظ آسایش بصری و کاهش نیاز به نور مصنوعی را فراهم می‌کند.

آسایش آکوستیک با بهره‌گیری از پرده‌ها در معماری

آسایش، بهره‌وری و تعامل سرنشینان از طریق طراحی آکوستیک در داخل خانه برجسته می‌شود. پرده‌های فنی به لطف استفاده از پارچه‌هایی با ضریب جذب آکوستیک اثبات‌شده، به بهبود میرایی آکوستیک کمک می‌کنند. علاوه بر این، آن‌ها دارای سیستم‌های موتوری هستند که صدا و طنین را در لوله‌های سیم‌پیچ کاهش می‌دهد.

کیفیت هوا با بهره‌گیری از پرده‌ها در معماری

کیفیت هوا با انجام آزمایشات در مرحله پس از ساخت برای تعیین سطوح نهایی آلاینده‌ها در یک فضا ارزیابی می‌شود. علاوه بر این، انتشار ترکیبات آلی فرار با استفاده از پارچه‌های دارای گواهی Greenguard کاهش پیدا می‌کند.

مدیریت پسماند با بهره‌گیری از پرده‌ها در معماری

انتخاب پرده‌های ساخته‌شده از مواد سازگار با محیط زیست به رعایت معیارهای گواهی مربوط به مدیریت مواد مسئول کمک می‌کند. همچنین یک سیستم تولید و تحویل اجرا شده است که با برنامه‌ریزی ساخت‌وساز تنظیم می‌شود و زباله‌های تولید شده در محل را به حداقل می‌رساند.

ذخیره انرژی با بهره‌گیری از پرده‌ها در معماری

پرده‌ها از منظر انرژی به‌عنوان موانع حرارتی عمل می‌کنند. این ساختارها عایق هستند، از دست دادن گرما در ماه‌های سرد را کاهش می‌دهند و ورودی گرما را در ماه‌های گرم تنظیم می‌کنند. این کنترل حرارتی نه‌تنها عملکرد انرژی یک ساختمان را بهینه، بلکه الزامات خاص تعدادی از گواهی‌نامه‌های یادشده را نیز برآورده می‌کند که به‌دنبال کاهش وابستگی به سیستم‌های تهویه مطبوع هستند.

به‌طور کلی تأثیر مثبت پرده‌ها در توانایی آن‌ها برای برآورده کردن الزامات گواهی‌نامه‌های دقیق منعکس می‌شود که به مدیریت بهینه خورشیدی، همچنین کاهش مصرف انرژی، صرفه‌جویی در هزینه‌های گرمایش و تهویه مطبوع کمک می‌کند.

کد خبر 750425

دیگر خبرها

  • بسته‌های تشویقی شهرداری جهت رغبت در نوسازی بافت‌های فرسوده!
  • سازمان نظام مهندسی بازوی تخصصی راه وشهرسازی آذربایجان غربی
  • پرده‌های حفاظت خورشیدی؛ راهکار پایداری ساختمان‌ها
  • مدیران مناطق تصمیم گیر نهایی شهریه مدارس غیردولتی هستند
  • دستاوردهای متروی مشهد و اصفهان به اشتراک گذاشته می‌شود
  • نیمی از حوادث فوتی کار در کارگاه های ساختمانی است
  • نخستین پروانه بهره‌برداری شهرک دولتی صادر شد
  • نخستین پروانه بهره‌ برداری شهرک دولتی صادر شد
  • میزبانی پایانه‌های مسافربری مشهد از ۲۰ میلیون زائر امام رضا(ع)
  • تحقق ۱۲۴ درصدی درآمد حاصل از عوارض ساختمانی در قم