Web Analytics Made Easy - Statcounter

اخیرا وزارت راه و شهرسازی تغییر تعرفه‌های خدمات نظام مهندسی ساختمان در خراسان رضوی را تایید کرده که به زودی در این استان اجرا می شود لیکن با وجود افزایش نرخ تعرفه، هنوز هم مهندسان سهم بیشتری برای خود در این بخش قایل هستند و این نرخ را ناچیز می‌دانند.

تجربه نشان داده است که افزایش نرخ خدمات در کشور هرچند هم ناچیز باشد دامنه اثرگذاری آن فراتر از آن چیزی خواهد بود که تصور می‌شود همان طور که افزایش ناچیز نرخ بنزین باعث گرانی کالاها و خدماتی شد که در ظاهر ارتباطی با بنزین نداشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حال به نظر می‌رسد که هرچند افزایش نرخ تعرفه خدمات مهندسی ناچیز بوده و عدد کوچکی در قیمت تمام شده ساختمان به شمار می‌رود اما تاثیر آن بر قیمت مسکن و تشدید رکود این بخش در بازار اجتناب ناپذیر خواهد بود.

از سوی دیگر با تغییر تعرفه خدمات نظام مهندسی تکلیف پروژه‌های نیمه تمام و مالیات بر درآمد مهندسان چه خواهد بود؟

خدمات مهندسی شامل طراحی، محاسبه، نظارت، اجرا، بهره برداری، کنترل و بازرسی، آزمایش، برآورد، ارزیابی و تقویم و تشخیص علل خرابی می‌شود که در چارچوب معیارهای پذیرفته شده تخصصی قابل عرضه بوده و در زمره امور حرفه ای ناشی از پروانه اشتغال موضوع قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان یا عضویت در سازمان استان است.

افزایش تعرفه خدمات مهندسی و سهم آن در قیمت ساختمان

عضو هیات مدیره سازمان نظام مهندسی خراسان رضوی در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: تعرفه خدمات نظام مهندسی استان با ۲۰ درصد افزایش نسبت به گذشته مصوب شده است و طی چند روز آینده پس از تاخیری چندماهه، به اجرا در خواهد آمد.

حمید کاظمی افزود: نرخ تعرفه خدمات نظام مهندسی ساختمان خراسان رضوی در گروه های مختلف ساختمانی در مقایسه با سایر استانها حداقل ۱۵ درصد پایین تر است که دلیل آن اعمال ملاحظات مختلف مدیران استان به ویژه برای شهر مشهد بوده است.

وی اضافه کرد: به طور کلی تعرفه خدمات مهندسی کمتر از ۲ درصد هزینه تمام شده ساختمان است در نتیجه افزایش ۲۰ درصدی تعرفه، تاثیری کمتر از چهار دهم درصد در قیمت تمام شده ساختمان دارد بنابراین افزایش آن نمی‌تواند بر افزایش قیمت ساختمان تاثیری داشته باشد.

عضو هیات مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان خراسان رضوی گفت: افزایش تعرفه خدمات مهندسی در ایران نسبت به بسیاری از کشورها پایین بوده و درصد آن نسبت به هزینه تمام شده ساختمان نیز بسیار کم است.

کاظمی افزود: از سوی دیگر این هزینه بابت انجام خدمات مهندسی بوده و در مقایسه با هزینه‌های دلالی در خرید و فروش ساختمانها، بسیار ناچیز است.

وی ادامه داد: مطابق مبحث ۲ مقررات ملی ساختمان که پس از توقف چند ساله اخیرا توسط وزیر راه و شهرسازی برقرار شد هزینه خدمات مهندسی به صورت درصدی از قیمت تمام شده ساختمان است که در بسیاری از استانها نیز مطابق آن عمل می شود.

عضو هیات مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان خراسان رضوی گفت: سازمان نظام مهندسی قصد دارد در آینده نزدیک، دوباره تعرفه خدمات مهندسی را مطابق مبحث ۲ مقررات ملی ساختمان پیشنهاد دهد که امیدواریم مورد موافقت قرار گیرد.

کاظمی افزود: با توجه به شرایط ویژه خراسان رضوی، به طور سنتی تعرفه خدمات مهندسی، نسبت به سایر استانها پایین بوده اما سال گذشته با پیشنهاد سازمان نظام مهندسی و همکاری مسوولان استان، رشد خوبی در ترمیم تعرفه ها انجام شد.

وی اضافه کرد: نوع و نحوه خدمات مهندسی و هزینه آن در کشور ما فاصله زیادی با کشورهای توسعه یافته دارد در واقع در کشور ما هزینه‌ای بسیار کمتر پرداخت و به دلایل متعدد، خدمات ناقص نیز گرفته می شود.

تاثیر افزایش تعرفه بر مالیات و پروژه‌های نیمه تمام

عضو هیات مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان خراسان رضوی در خصوص تاثیر افزایش تعرفه خدمات مهندسی بر میزان درآمد بر مالیات گفت: میزان مالیات بر اساس درآمد مهندسان تعیین می‌شود لذا بدیهی است که از زمان اعمال افزایش تعرفه، مالیات مترتب بر آن نیز افزایش خواهد یافت.

کاظمی افزود: هزینه خدمات مهندسی در ابتدا پس از دریافت پروانه ساختمان اخذ می‌شود بنابراین ساختمان‌های نیمه تمام با افزایش تعرفه خدمات مهندسی، مشمول پرداخت هزینه اضافی نمی‌شوند مگر به دلایلی که ساخت پروژه بسیار طولانی شده که در این حالت درصدی از آخرین تعرفه برای سال های اضافی ارائه خدمات به آنها تعلق می گیرد.

وی اضافه کرد: ارائه خدمات مهندسی باید متناسب با حق الزحمه آن باشد، حق الزحمه کم، به طور غیر مستقیم باعث کاهش کمی و کیفی سطح خدمات می‌شود با این حال عواملی مانند آموزش مستمر مهندسان، کنترل‌ مضاعف سازمان نظام مهندسی و نظارت عالیه اداره کل راه و شهرسازی بر عملکرد مهندسان می ‌تواند در ارتقای سطح کیفیت ارائه خدمات مهندسی بسیار موثر باشد.

عضو هیات مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان خراسان رضوی با بیان اینکه در استان خراسان رضوی حدود ۱۹ هزار مهندس دارای پروانه اشتغال در هفت رشته حضور دارند گفت: خواسته مهندسان، مطابقت تعرفه خدمات آنان با شهرها و استانهای مشابه است تا انگیزه بیشتری برای ارائه خدمات بهتر داشته باشند.

کاظمی افزود: تاکید ما در هیات مدیره سازمان، همواره بر انجام خدمات مهندسان با بالاترین کیفیت است و از تعرفه متناسب با خدمات نیز دفاع می کنیم.

تاثیر جو روانی ناشی از تغییر تعرفه بیش از خود آن است

رییس اتحادیه صنف مشاورین معاملات املاک مشهد در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: تاثیر افزایش تعرفه‌های نظام مهندسی در قیمت تمام شده مسکن در بازار بیشتر از آنچه خواهد بود که تصور می‌شود و مسکن را گران خواهد کرد.

علی مرادزاده افزود: هرچند گفته می‌شود سهم افزایش تعرفه خدمات نظام مهندسی ساختمان در قیمت تمام شده مسکن ناچیز است اما این تاثیر فقط محاسباتی و ریاضی نیست زیرا در کشور ما تغییر قیمتها تورم انتظاری ایجاد می‌کند.

وی اضافه کرد: به عنوان مثال شاید تغییر نرخ بنزین کم بود اما تاثیرات ناشی از این تغییر نرخ در قیمت کالاها و خدمات بیشتر از درصد افزایش قیمت بنزین بود زیرا در کشورمان بازار، تابع ضوابط ریاضی نیست بلکه تابع احساسات و جو روانی است.

رییس اتحادیه صنف مشاورین معاملات املاک مشهد گفت: در مجموع تصور من بر این است که تاثیر روانی تغییر تعرفه خدمات نظام مهندسی بیش از ۲۰ درصد افزایشی است که برای آن اعمال شده است.

مرادزاده افزود: در جو روانی ناشی از افزایش تعرفه‌های خدمات نظام مهندسی همه مردم سهیم خواهند بود، از مصالح فروش گرفته تا فروشنده و خریدار  همه می‌خواهند از قافله عقب نباشند.

ارائه خدمات واقعی مهندسی، افزایش تعرفه را توجیه‌پذیر می‌کند

عضو هیات مدیره کانون سراسری انبوه سازان نیز در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: آنچه مهمتر از افزایش ۲۰ درصدی تعرفه خدمات نظام مهندسی ساختمان است، کیفیت ساخت و افزایش عمر ساختمان است.

محمود پژوم افزود: باید ساختمان‌هایی ساخته شود و شاخصهای کیفی آن ارتقا یابد که ۴۰ تا ۵۰ سال عمر مفید داشته باشند و مهندسان نیز خدمات واقعی در حوزه ساختمان سازی ارایه دهند.

وی اضافه کرد: در صورتی که خدمات واقعی از سوی مهندسان ناظر ارایه شود و مجریان ذیصلاح پروژه‌های ساختمانی را به صورت واقعی اجرا کنند افزایش ۲۰ درصدی تعرفه‌های خدمات نظام مهندسی تاثیر زیادی در قیمت تمام شده ساختمان ندارد.

رییس انجمن انبوه سازان خراسان رضوی گفت: گاه شاهد هستیم که متاسفانه مهندسان در قبال حق الزحمه‌هایی که بابت ارایه خدمات نظام مهندسی ساختمان دریافت می‌کنند زحمتی نمی کشند و مزدی بالاتر از میزان خدمت ارائه شده گرفته می شود.

پژوم افزود: انجام کامل تعهدات توسط مهندسان ناظر و مجریان ذیصلاح در حوزه ساختمان سازی انتظار ما از جامعه مهندسی است و تنها در این صورت افزایش تعرفه خدمات نظام مهندسی توجیه پذیر خواهد بود.

وی ابراز امیدواری کرد که وزارت راه و شهرسازی و سازمان نظام مهندسی ساختمان حداقل در خراسان رضوی به مطالبات انبوه‌سازان توجه کنند تا نظارتهای واقعی مهندسان بر ساختمان سازی محقق شود.

اجتناب ناپذیری تغییر تعرفه خدمات مهندسی

رییس اداره نظام مهندسی، مقررات ملی و کنترل ساختمان اداره کل راه و شهرسازی خراسان رضوی در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: ۲۴ آبان ماه امسال نشست هیات چهار نفره استان پیرامون تغییر تعرفه‌های نظام مهندسی ساختمان تشکیل شده و  هشتم دی ماه مکاتبات مربوط به آن با وزارت راه و شهرسازی انجام گرفته و وزارتخانه افزایش تعرفه‌ها به میزان ۲۰ درصد برای این استان را ابلاغ کرده و این مهم از هشتم بهمن ماه قابلیت اجرایی یافته است.

احسان فرشته پور افزود: معمولا در ساخت یک ساختمان هزینه زمین ۵۰ درصد، هزینه ساخت ۳۰ درصد و هزینه مجوزها و خدمات نظام مهندسی ۲۰ درصد سهم دارند لذا افزایش ۲۰ درصدی تعرفه نظام مهندسی ساختمان در قیمت تمام شده ساختمان رقم ناچیزی است.

وی اضافه کرد: معمولا هزینه ساخت را شورای مرکزی نظام مهندسی ساختمان کشور اعلام می‌کند و مبنای محاسبه حق الزحمه مهندسان براساس جدول شماره ۱۰ مبحث دوم مقررات ملی ساختمان است اما هزینه ساختی که شورای مرکزی اعلام می‌کند با آنچه در واقعیت اتفاق می‌افتد تفاوت دارد.

رییس اداره نظام مهندسی، مقررات ملی و کنترل ساختمان اداره کل راه و شهرسازی خراسان رضوی گفت: قیمتهای کنونی در بازار مسکن شهری مثل مشهد به اندازه‌ای است که هزینه‌های نظام مهندسی یک تا ۱.۵ درصد از سهم کل هزینه ساختمان را شامل می شود که عدد پایینی است.

فرشته پور افزود: به عنوان مثال هزینه نظارت و طراحی مهندسی در ساختمان‌های گروه دال به ازای هر مترمربع یک میلیون ریال است در حالی که قیمت هر مترمربع از یک آپارتمان در همین مشهد کمتر از ۴۰ میلیون ریال نیست و در واقع افزایش ۲۰ درصدی تعرفه نظام مهندسی در مقایسه با قیمت تمام شده آپارتمان ناچیز است.

وی ادامه داد: اگر تعرفه خدمات نظام مهندسی افزایش نیابد و در مقایسه با قیمت تمام شده ساخت مسکن، منطقی نشود این موضوع باعث افت کیفیت خدمات نظام مهندسی و کیفیت ساختمان سازی می‌شود.

او اضافه کرد: اگر خدمات نظام مهندسی به درستی ارایه نشود و طراحی و نظارت بر ساختمان به خوبی انجام نگیرد سرمایه‌گذاران یا بساز بفروش‌ها در این میان تنها به سود خود فکر کرده و در نهایت به ضرر بهره‌بردار نهایی ساختمان تمام می‌شود.

استانداردی برای تعیین تعرفه خدمات مهندسی وجود ندارد

رییس اداره نظام مهندسی، مقررات ملی و کنترل ساختمان اداره کل راه و شهرسازی خراسان رضوی گفت: با اینکه نظام نامه یا شیوه نامه‌ای برای تعیین تعرفه خدمات نظام مهندسی تدوین شده است اما نرخ تعرفه‌ها در شهرهای مختلف کشور متفاوت است.

فرشته پور افزود: بحث تعرفه‌های نظام مهندسی بیشتر به پیوست مبحث دوم مقررات ملی ساختمان مربوط می‌شود، شورای مرکزی نظام مهندسی ساختمان در کشور، هزینه ساخت و ساز را در کل کشور اعلام می‌کند و در جدول محاسبه حق الزحمه مهندسان ارایه شده توسط این شورا، ضرایبی وجود دارد که امکان افزایش یا کاهش تعرفه‌های خدمات نظام مهندسی بین دو تا ۲۵ درصد را به هیاتی چهار نفره در استانها می‌دهد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا استاندارد جهانی برای محاسبه تعرفه‌های خدمات نظام مهندسی وجود دارد یا خیر ادامه داد: شاخصی در این خصوص وجود ندارد اما در مجموع هزینه نیروی انسانی در ایران نسبت به بسیاری از کشورهای جهان پایین‌تر است و به همان نسبت نرخ تعرفه خدمات نظام مهندسی در ایران پایین است.

برچسب‌ها قیمت مسکن فنی و مهندسی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور

منبع: ایرنا

کلیدواژه: قیمت مسکن فنی و مهندسی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور قیمت مسکن فنی و مهندسی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور تعرفه خدمات نظام مهندسی ساختمان خدمات نظام مهندسی ساختمان تعرفه های خدمات نظام مهندسی افزایش تعرفه خدمات مهندسی قیمت تمام شده ساختمان تعرفه های نظام مهندسی افزایش ۲۰ درصدی تعرفه وزارت راه و شهرسازی مقررات ملی ساختمان تاثیر افزایش تعرفه تغییر تعرفه خدمات فرشته پور افزایش تعرفه ها خراسان رضوی گفت نرخ تعرفه خدمات خدمات مهندسی خراسان رضوی نظام مهندسی نظام مهندسی نیمه تمام ساختمان سازی درصد افزایش خدمات واقعی ارائه خدمات انبوه سازان شورای مرکزی افزایش نرخ هزینه ساخت کشور ما حق الزحمه جو روانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۱۱۴۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوشمندسازی ساختمان: خانه‌ای که فراتر از تصورات شماست

در دنیای مدرن، تکنولوژی به طور فزاینده‌ای در جنبه‌های مختلف زندگی ما نفوذ می‌کند و خانه‌ها نیز از این قاعده مستثنی نیستند. هوشمندسازی ساختمان به عنوان یکی از نوین‌ترین دستاوردهای تکنولوژی، تحولی شگرف در نحوه ی زندگی ما ایجاد کرده است و مزایای بی‌شماری را به ارمغان آورده است.

در این مقاله، قصد داریم به بررسی مزایای متعدد هوشمند سازی ساختمان بپردازیم و دریچه‌ای نو به سوی دنیای آسایش، امنیت و کارایی بگشاییم.

آسایش و رفاه در اوج:

با هوشمندسازی ساختمان، شما می‌توانید کنترل کامل خانه خود را در دست داشته باشید و از راه دور، به تمام بخش‌های آن، از جمله نورپردازی، تهویه مطبوع، سیستم‌های صوتی و تصویری و لوازم خانگی، دسترسی داشته باشید و آنها را کنترل کنید.

تصور کنید که می‌توانید با یک فرمان صوتی، چراغ‌ها را روشن یا خاموش کنید، دمای خانه را تنظیم کنید، موسیقی مورد علاقه‌تان را پخش کنید و یا حتی پرده‌ها را بالا و پایین بکشید. این سطح از کنترل و آسایش، زندگی را برای شما لذت‌بخش‌تر و راحت‌تر خواهد کرد.

امنیت و آرامش خیال:

هوشمندسازی ساختمان، امنیت خانه شما را به طور چشمگیری افزایش می‌دهد. سیستم‌های امنیتی هوشمند می‌توانند با تشخیص ورود افراد غیرمجاز، آتش‌سوزی، نشت گاز و سایر خطرات، به شما هشدار داده و از بروز حوادث ناگوار جلوگیری کنند.

علاوه بر این، می‌توانید با استفاده از دوربین‌های هوشمند، از راه دور بر خانه خود نظارت داشته باشید و از امنیت آن مطمئن شوید.

کارایی و صرفه‌جویی در هزینه‌ها:

یکی از مهم‌ترین مزایای هوشمندسازی ساختمان، افزایش کارایی و صرفه‌جویی در هزینه‌ها است. سیستم‌های هوشمند می‌توانند با بهینه‌سازی مصرف انرژی، به شما در کاهش چشمگیر هزینه‌های قبوضتان کمک کنند.

به عنوان مثال، سیستم‌های هوشمند می‌توانند به طور خودکار چراغ‌ها را در زمانی که از آنها استفاده نمی‌کنید خاموش کنند، دمای خانه را در سطح مطلوب نگه دارند و از هدر رفتن انرژی جلوگیری کنند.

همچنین، سیستم‌های هوشمند می‌توانند به شما در مصرف بهینه آب نیز کمک کنند.

با هوشمندسازی ساختمان، نه تنها به حفظ محیط زیست کمک می‌کنید، بلکه می‌توانید در هزینه‌های خود نیز صرفه‌جویی قابل توجهی داشته باشید.

تجهیزات مهم ایجاد ساختمان هوشمند

ساختمان‌های هوشمند از تجهیزات و فناوری‌های متنوعی برای ایجاد هوش و اتصالات دیجیتالی استفاده می‌کنند. این تجهیزات با ترکیب و هماهنگی مناسب، به ساختمان‌ها امکان می‌دهند تا به طور هوشمندانه‌تری مدیریت شوند و تجربه کاربری را بهبود بخشند.

سیستم‌های خودکار و کنترل از راه دور

این سیستم‌ها مبتنی بر فناوری‌های مختلفی هستند که امکان کنترل و مدیریت متغیرهای مختلف ساختمان را فراهم می‌کنند. این سیستم‌ها شامل کنترل دما و تنظیم سیستم‌های گرمایش و سرمایش، نورپردازی هوشمند که امکان تنظیم نور به‌صورت خودکار و باتوجه‌به نیازمندی‌های محیط فراهم می‌کنند. همچنین، سیستم‌های امنیتی نظیر دوربین‌های مداربسته و سیستم‌های اعلان و امنیتی نیز به این دسته می‌پیوندند. این سیستم‌ها به اتوماسیون مرتبط با ساختمان کمک می‌کنند و باعث بهبود کارایی و امنیت در محیط ساختمان می‌شوند.

تجهیزات سنسورها و دستگاه‌های جمع‌آوری داده

سنسورها و دستگاه‌های جمع‌آوری داده به‌منظور اندازه‌گیری و نظارت بر متغیرهای مختلف محیطی نصب می‌شوند. این تجهیزات قادرند دما، رطوبت، کیفیت هوا، مصرف انرژی، و داده‌های دیگر را اندازه‌گیری کرده و به سیستم‌های مربوطه اطلاعات لازم را ارائه دهند. این داده‌ها کلیدی برای بهینه‌سازی مصرف انرژی، مدیریت منابع، و بهبود عملکرد ساختمان هوشمند هستند.

سیستم‌های هوش مصنوعی و تحلیل داده

سیستم‌های هوش مصنوعی (AI) و تحلیل داده از الگوریتم‌ها و فناوری‌های مبتنی بر داده برای تحلیل و بهبود عملکرد ساختمان استفاده می‌کنند. این سیستم‌ها داده‌های جمع‌آوری شده را تجزیه‌وتحلیل کرده و با استفاده از الگوریتم‌های هوش مصنوعی، الگوها و روندهای بهبود ساختمان هوشمند را تشخیص می‌دهند. هدف آنها ارائه پیش‌بینی‌ها و راهکارهای بهبود برای بهره‌وری و کارایی بهتر ساختمان است.

سیستم‌های اینترنت اشیا

این سیستم‌ها شامل اتصال و ارتباط بین دستگاه‌ها و تجهیزات مختلف در ساختمان هستند. این ارتباطات از طریق اینترنت و شبکه‌های بی‌سیم فراهم می‌شوند تا به کاربران امکان کنترل و نظارت بر سیستم‌های مختلف ساختمان را از راه دور بدهد. این سیستم‌ها به ساکنان اجازه می‌دهند تا از فناوری برای کنترل دما، نورپردازی، امنیت، و سایر امکانات ساختمان استفاده کنند.

المان‌های انرژی هوشمند

این سیستم‌ها از تکنولوژی‌های مدیریت مصرف انرژی، تولید انرژی خورشیدی، ذخیره‌سازی انرژی، و بهینه‌سازی مصرف انرژی برای بهبود کارایی انرژی در ساختمان استفاده می‌کنند. هدف از استفاده از این سیستم‌ها کاهش مصرف انرژی، افزایش بهره‌وری، و کاهش تأثیرات منفی بر محیط‌زیست است.

سیستم‌های امنیتی هوشمند

این سیستم‌ها شامل دوربین‌های مداربسته، سیستم‌های تشخیص حرکت، و سیستم‌های اعلان و امنیتی برای حفظ امنیت ساختمان و ساکنان هستند. از طریق استفاده از فناوری‌های پیشرفته، این سیستم‌ها به نظارت و حفاظت از ساختمان در برابر تهدیدهای مختلف کمک می‌کنند.

دستگاه‌های نورپردازی هوشمند

این سیستم‌ها از روش‌های نورپردازی هوشمند استفاده می‌کنند تا نور محیط‌های داخلی و خارجی ساختمان را کنترل کنند. این کنترل نورپردازی هوشمند منجر به صرفه‌جویی در مصرف انرژی و افزایش تجربه کاربری در ساختمان می‌شود. از طریق استفاده بهینه از نور، این سیستم‌ها به بهبود کارایی و کاهش هزینه‌های انرژی کمک می‌کنند.

اولین قدم راه‌اندازی ساختمان هوشمند

اولین قدم برای راه‌اندازی ساختمان هوشمند، شناخت دقیق نیازهای ویژه و مطلوب ساکنان و کاربران ساختمان است. برای این منظور، باید یک تحلیل جامع از نیازها و اولویت‌های فردی و کلان برای هر بخش از ساختمان (مسکونی، تجاری، یا دیگر) انجام شود. این تحلیل شامل بررسی نیازمندی‌های امنیتی، راحتی، صرفه‌جویی انرژی، اتصالات دیجیتال و هماهنگی با دستگاه‌های هوشمند می‌باشد.

پس از شناخت دقیق نیازها، انتخاب تکنولوژی‌های مورد استفاده و انتخاب تجهیزات مهم و مناسب برای ساختمان از مراحل بعدی است. این انتخاب‌ها باید باتوجه‌به سازگاری با یکدیگر و همچنین باتوجه‌به استفاده بهینه از امکانات موجود صورت گیرد. برای مثال، انتخاب سیستم‌های خودکاری، سنسورها، و تجهیزات هوشمند باید به‌گونه‌ای باشد که نه‌تنها نیازهای فعلی را برطرف کند، بلکه قابلیت ارتقاء و گسترش در آینده را هم داشته باشد.

بعد از انتخاب تکنولوژی‌ها و تجهیزات، نصب و راه‌اندازی این سیستم‌ها با کمک تیم‌های تخصصی و فنی انجام می‌شود. این مرحله شامل نصب سنسورها، تعمیرات، برنامه‌ریزی سیستم‌های هوشمند، تنظیمات نرم‌افزاری و آموزش به ساکنان برای استفاده بهینه از این تجهیزات می‌شود.

اهمیت بیشترین توجه به نیازهای ساکنان، استفاده از تکنولوژی‌های مناسب و قابل‌توسعه، و تحقیق و بررسی دقیق قبل از هرگونه راه‌اندازی، از اهمیت بالایی برخوردار است تا ساختمان بهترین تجربه را برای ساکنان خود ارائه دهد و هزینه‌های مرتبط با هوشمندسازی بهینه شود.

هزینه هوشمندسازی ساختمان

هزینه هوشمندسازی ساختمان رابطه گسترده‌ای با عوامل فنی دارد که می‌تواند تأثیر قابل‌ملاحظه‌ای بر هزینه‌ها داشته باشد. از جمله عوامل موثر فنی می‌توان به تکنولوژی‌های مورد استفاده، انتخاب و نصب تجهیزات، ارتباطات و استانداردهای فنی اشاره کرد.

تکنولوژی‌های پیشرفته مانند سیستم‌های هوشمند، سنسورها، دستگاه‌های اینترنت اشیا و نورپردازی هوشمند، می‌توانند ارزانی یا گرانی هزینه‌ها را تعیین کنند. هزینه نصب و تعمیر تجهیزات نیز نقش قابل‌توجهی در هزینه کلی دارد؛ تجهیزات با کیفیت و پایداری بالا ممکن است در ابتدا هزینه بالاتری داشته باشند، اما معمولاً هزینه‌های نگهداری و تعمیرات آنها پایین‌تر است.

از سوی دیگری در این بحث، استفاده از استانداردها و فناوری‌های متناسب با یکدیگر می‌تواند تأثیر زیادی بر هزینه داشته باشد. این استانداردها شامل استفاده بهینه از تکنولوژی‌ها، تطابق و سازگاری بین اجزاء مختلف سیستم‌ها، و انطباق با نیازهای ویژه ساختمان می‌شوند. ازاین‌رو، انتخاب و استفاده از فناوری‌هایی که به طور مداوم ارتقا و پشتیبانی شوند، می‌تواند هزینه‌های بهره‌وری و نگهداری را کاهش دهد و در نتیجه، کلیت هزینه‌های هوشمندسازی ساختمان را کنترل کند.

دیگر خبرها

  • احتمال افزایش نرخ معاینه فنی؛ این مبالغ کجا هزینه می‌شود؟
  • معیار تعرفه خدمات مهندسی نباید قیمت ماست باشد
  • احتمال افزایش نرخ معاینه فنی/مبالغ دریافتی کجا هزینه می‌شود؟
  • درخواست شهرداری تهران از دولت برای افزایش نرخ معاینه فنی
  • یک کارشناس انرژی : موفقیت دولت در تقویت شبکه فروش نفت کشور در شرایط تحریم
  • هوشمندسازی ساختمان: خانه‌ای که فراتر از تصورات شماست
  • سازمان نظام مهندسی بازوی تخصصی راه وشهرسازی آذربایجان غربی
  • ۶ چالش مامایی در قانون جوانی جمعیت/ اصلاح پرداخت تعرفه زایمان
  • مردم ۷۰ درصد هزینه‌های آزمایشگاهی را از جیب پرداخت می‌کنند
  • دستاوردهای متروی مشهد و اصفهان به اشتراک گذاشته می‌شود